Урсула фон дер Лайен каза нещо хубаво за България, което едва

...
Урсула фон дер Лайен каза нещо хубаво за България, което едва
Коментари Харесай

Шефът на ЕК: Планът за въстановяне на България е изключителен

Урсула фон дер Лайен каза нещо хубаво за България, което надали ще се хареса на опозията от ГЕРБ, Възраждане и Движение за права и свободи.

Планът на България е извънреден, поддържа 60% Зеления преход. Това сподели ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен след срещата си с премиера Кирил Петков.

" Скъпи Кирил, благодаря за топлото посрещане. С неспокойствие чакам визитата в Софийския университет, знам, че това е мястото, където са базовите достижения на България. Говорихме, че би трябвало да съвместим достиженията на науката с бизнеса. Иновациите са извънредно значими за стопанската система ". Европейска комисия дава зелена светлина на Плана за възобновяване на България, сподели фон дер Лайен.

" Това е извънреден проект, съвсем 60% от него поддържа зеления преход - това е значимо и добре пристигнало. Имаме потребност България да е с нас по пътя към климатична индиферентност в Европейски Съюз ”, добави тя. Българският проект бе избран като „ доста добър ” и като един от най-зелените, които Комисията е получила. „ 60% от него са отдадени на Зеления пакт. Важно е да имате траектория за понижаване на излъчванията с 40% до 2025 година Това е един от най-амбициозните проекти, които сме получавали що се отнася до европейския Зелен пакт ”, акцентира тя.

Председателят на Европейска комисия уточни, че България се насочва към две от главните и значими тематики от Механизма за съдействие и инспекция - промяната на Антикорупционната комисия и отчетността на основния прокурор. „ Това са две значими стъпки, които са наложителни като част от Механизма. Така ще постигнете задачите си ”, безапелационна бе Фон дер Лайен.

Като положителни образци от проекта председателката на Европейска комисия уточни декарбонизацията и съхраняването на силата. Инвестиции в зелени мрежи, в диверсификация, с цел да не бъдем подвластни от съветски енергоизточници. 

" Най-после Имаме механизъм, който да управлява основния прокурор. Това е арбитър, който краткотрайно ще влезе в ролята на проверяващ прокурор, а по-късно ще се върне като арбитър, с цел да няма спор на ползи ". Това сподели след срещата  министър председателят Кирил Петков, написа

" Върховенството на закона е поставено на голям фундамент и е огромен приоритетЕдновременно с това вършим промяна в антикорупционната комисия и огромни промени в процеса на осъществяване на публичните поръчки ". 

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/ursula-fon-der-lajen-planyt-na-bylgarija-e-izkluchitelen-news_1736075.html?fbclid=IwAR1MCc5kmRt5y8jGjQVQi7Xm72JJp17KnUGEpEE7YoToBgfwFZBNeBN-9-Q © Actualno.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР